Продължава борбата с огнената стихия над Рилския манастир.  Служители на

...
Продължава борбата с огнената стихия над Рилския манастир.  Служители на
Коментари Харесай

Продължава борбата за овладяването на пожара над Рилския манастир

Продължава битката с огнената буря над Рилския манастир. 

Служители на Дирекция „ Национален парк Рила “ интензивно се включиха в гасенето на пожара , оповестиха от Министерство на околната среда и водите. Те участваха в дейностите по гасенето на пожара в местностите Празна торба и Владичина поляна, наоколо до границите на Национален парк „ Рила “ и резерват „ Риломанастирска гора “.

Парковата защита, горски чиновници от ЮЗДП и пожарникари от Благоевград и Кюстендил в ранните часове с тежка техника пробиха няколко преспи в посока хижа Македония в местността Радовица, с цел да се обезпечи достъп на противопожарна техника до горната граница на пожара.

Междувременно екипаж от авиобаза „ Крумово “ с вертолет „ Кугар “ беше задействан в 13:15 ч. със задача да се включи в потушаването на пожара, зародил в местността „ Чаушов дол “ в Национален отново „ Рила “. Теренът е мъчнопроходим и това затруднява огнеборците. Вертолетът е екипиран със система „ бамбибакет “ за погасяване на огъня от въздуха. Командир на екипажа е подполковник Стефан Стефанов и втори водач – майор Александър Цанков. До 16:41 ч. през днешния ден екипажът извърши два захода и извърши две пускания на 4 тона вода, оповестиха от Военното министерство. 

Военновъздушните сили оказват помощ за преодоляването на пожара по молба на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР